Menú Cerrar

AGENDA

Share
Nov
21
sáb
2015
II jornades d’educació en diversitat afectiu-sexual de la FE CCOO PV @ Saló d'actes CCOO PV
Nov 21 a las 09:00
II jornades d'educació en diversitat afectiu-sexual de la FE CCOO PV @ Saló d'actes CCOO PV | Valencia | Comunidad Valenciana | España

Comissions Obreres del País Valenciá – Federació d’Ensenyament. II jornades d’educació en diversitat afectiu-sexual de la FE CCOO PV

  • Seran el dissabte 21 de novembre al saló d’actes de CCOO PV

La FE CCOO PV organitza una jornada per a docents i alumnat universitari per tal d’oferir formació i eines davant la diversitat afectiva de l’alumnat amb el que estem treballant o puguem treballar en el futur. Un professorat format és garantia per poder educar en igualtat tenint en compte la diversitat.

II jornades d’educació en diversitat afectiu-sexual de la FE CCOO PV

Seran el dissabte 21 de novembre al saló d’actes de CCOO PV
El horari es el següent:
9:00h Presentació
9:15h «No son cosas de niñ@s» Gemma Cardera Gil.  (Asociación NAVEGANDO JUNTO A TI)
10:00h»Reapropiant-nos: Un projecte per treballar la diversitat Afectiu-Sexual a les aules de secundària» Lidón Moliner Miravet i Andrea Francisco Amat. (Grup de recerca Transgrede. Investigant la diversitat per a una ciutadania crítica)
11:15h Descans
11:30h «Som com Som: 12 inclusions, 12 transformacions» Belén de la Rosa Rodrígez (Federación de Enseñanza de CCOO)
12:45h «Transexualidad infantil, una situación a tener en cuenta» Natalia Aventin. (CHRYSALLIS. Asociación de Familias de Menores Transexuales)

I els que parlen son els següents:
Gemma Cardera Gil es la presidenta de la associació «NAVEGANDO JUNTO A TI», que és una associació benèfica sense ànim de lucre que actua a nivell autonòmic a la Comunitat Valenciana. En NJT es realitzen xerrades informatives sobre diferents àrees, com ara Psicologia, Medicina, Educació, Sexualitat, etc. Els membres d’aquesta associació participen sense ànim de lucre La missió d’aquesta associació és subvencionar a entitats de persones amb dependència. Ex .: Autisme, Síndrome de Down, Esclerosi Múltiple, TDAH, Asperger, etc ..
https://navegandojuntoati.wordpress.com/

Lidón Moliner Miravet i Andrea Francisco Amat son professores de la Universita Jaume I i membres del grup de recerca «Transgrede. Investigant la diversitat per a una ciutadania crítica»
La seua xerrada anira sobre l»educació afectiva i sexual és fonamental per al desenvolupament dels éssers humans. Tot i així, segueix sent una assignatura pendent dins l»educació formal.A aquesta situació se li suma que les sexualitats fora d el»heteronormativitat queden invisibilitzades al currículum educatiu.Si tenim en compte que el bullying LGTBfòbic (les agressions o discriminacions per ser, o ser percebut com, lesbiana, gai, trans obisexual) continua sent una realitat a les aules, creiem fonamental treballar aquest tema a la ESO. Concretament la proposta d»aquesta guia és treballar a partir d’històriesde vida de dones lesbianes i bisexuals, sabent que introduir les històries en primera persona és una manera de crear empatia, identificació i proximitat de l’estudiantat amb aquesta temàtica.
http://enrutat.wix.com/reapropiant-nos

Belén de la Rosa Rodrígez es la Secretaría de Formación para el empleo y formación sindical de la Federación de Enseñanza de CCOO.

Enfront de la maquinària homogeneïtzadora de la LOMCE, que expulsa la diversitat de les aules convertint l’escola en un enrevessat aparell de coacció i exclusió de les persones, CCOO presenta Som com som: 12 inclusions, 12 transformacions. Aquests materials d’aula estan dissenyats per ajudar l’alumnat a valorar i reconèixer la individualitat, entenent que ningú s’ajusta a uns cànons únics, i donen resposta al buit editorial, producte del buit legal que crea la Llei Wert, existent en l’atenció a la diversitat dins el sistema educatiu espanyol.

Som com som està estructurat en tres blocs temàtic. El primer, titulat «Com som?», Té com a objectiu que l’alumnat entengui les diversitats com a enriquiment; sota l’epígraf «Som iguals, som diferents», el segon busca que l’alumnat interioritzi el seu desenvolupament personal sense sexisme, que s’entengui de manera no binària i excloent i que comprengui que el sexisme limita el ple desenvolupament personal i social. L’últim bloc, «Som moltxs», està pensat perquè l’alumnat respecti les diversitats sexogenéricas, afectives i familiars i que aprengui estratègies contra l’abús escolar.

Aquests materials són fruit del treball de les expertes en diversitat Mercedes Sánchez Sáinz, Melani Penna Tosso i Betlem de la Rosa Rodríguez i de tants professionals que es comprometen, dia a dia i de forma altruista, en la tasca de canviar l’educació a través de la innovació.
http://www.fe.ccoo.es/ensenanzacastillalamancha/Informacion:Noticias:847279

Natalia Aventin es la pressidenta de «Chrysallis. Associació de Famílies de Menors Transsexuals » que és una associació sense ànim de lucre que té els següents fins: La defensa dels drets i interessos dels menors transsexuals, en tots els àmbits, incloent l’administratiu i judicial, així com la promoció de les reformes legals que procedeixin en interès dels menors transsexuals. L’ajuda, formació i assessorament a les famílies dels menors transsexuals, en tot el relatiu a la transsexualitat. La visibilització de la realitat dels menors transsexuals i les seves famílies, així com la difusió dels seus drets i reivindicacions, en els diferents àmbits i sectors rellevants per als menors transsexuals, com l’educatiu, el sanitari, el social, cultural i esportiu, el jurídic, i en els mitjans de comunicació, promovent en tots ells a més la despatologització i normalització de la transsexualitat. La formació i la transmissió d’informació als professionals cridats a intervenir en relació amb els menors transsexuals, així com la col·laboració i participació en la realització d’estudis i investigacions d’interès per a aquests menors.

http://chrysallis.org.es/

Share
Abr
9
sáb
2016
PERSPECTIVAS FEMINISTAS @ CASINO DE HUESCA SALONES AZUL Y ROJO
Abr 9 todo el día
Abr
12
mar
2016
II JORNADAS SOBRE DIVERSIDAD AFECTIVO SEXUAL Y DE GÉNERO @ universidad -Edificio Quintiliano - Sala de Grados
Abr 12 – Abr 14 todo el día
May
27
sáb
2017
Jornada contra la homofobia y la transfobia @ Centro Cívico Delicias
May 27 a las 16:30 – 19:00
Nov
9
jue
2017
I Jornadas Transexualidad y Escuela. «Educando para la diversidad» Gran Canaria @ Casa de la cultura Sara Bolaños
Nov 9 a las 15:45 – Nov 10 a las 19:30

Una jornada muy interesante donde Chrysallis participa de forma muy activa. Te esperamos!!!

Share
Abr
5
jue
2018
CUENCA – JORNADA SOBRE IDENTIDAD Y EXPRESIÓN DE GÉNERO @ FACULTAD DE PERIODISMO DE CUENCA Aula 0.02
Abr 5 a las 09:00 – 20:00
CUENCA - JORNADA SOBRE IDENTIDAD Y EXPRESIÓN DE GÉNERO @ FACULTAD DE PERIODISMO DE CUENCA  Aula 0.02     | Cuenca | Azuay | Ecuador

Este jueves, 5 de abril, a las 12h estaremos en Cuenca en las Jornadas sobre identidad y expresión de género que tendrán lugar en la Facultad de Periodismo con la intervención Natalia Aventín, presidenta de Chrysallis Asociación de Familias Transexuales.

Descargar Díptico

TRANS’18. JORNADA SOBRE IDENTIDAD Y EXPRESIÓN DE GÉNERO
Aula 0.02 – Facultad de Periodismo
CUENCA – 5 ABRIL 2018

MAÑANA

09:00 h. INAUGURACIÓN: M. Ángeles Zurilla (Vicerrectora del campus de Cuenca), Eliseo Cuadrao de la Guía (Director de la Fundación UCLM), Ángel Luis López Villaverde (Decano de la Facultad de Periodismo), Araceli Martínez (Directora del Instituto de la Mujer de CLM)
MESA 1: Enfoque socio-educativo: 9:30-11:30 h.
Modera: Vanesa Saiz (Vicedecana, Facultad de Periodismo, UCLM)
9:30 – 10:00 h. José Luis González Geraldo (Profesor Contratado Doctor Interino, Facultad de Educación de Cuenca, UCLM)
10:00 – 10:30 h. R. Lucas Platero Méndez (Doctor en Sociología, CSIC)
10:30 – 11:00 h. Juana Ramos (Grupo Investigación Antropología, Diversidad y Convivencia UCM)
11:00 – 11:30 h. DEBATE
11:30 – 12:00 h. Pausa Café
MESA 2: Experiencias, activismo teórico-práctico: 12: 00-13:30 h
Modera: Pepe Reig Cruañes (Secretario Académico de la Facultad de Periodismo, UCLM)
12:00 – 12:30 h. Natalia Aventín (Chrysallis, Asoc. Familias con menores trans)
12:30 – 13:00 h. Isidro García Nieto (Trabajador social y sexólogo, Programa Madrileño de información y atención LGTBI de la Comunidad de Madrid)
13:00 – 13:30 h. Amets Suess Schwend (Escuela Andaluza de Salud Pública; STP, Campaña Internacional Stop Trans Pathologization)
13:30-14:00 h. Presentación informe Trans Healthcare in Georgia, Poland, Serbia, Spain, and Sweden: Trans Health Survey, de Isidro García Nieto.

TARDE

MESA 3. Aspectos médicos y jurídicos: 16:00- 18:00 h.
Modera: Alberto Campos (Profesor de Derecho Constitucional, UCLM)
16:00 – 16:30 h. Octavio Salazar Benítez (Catedrático de Derecho Constitucional, Univ. Córdoba)
16:30 – 17:00 h. Felipe Hurtado (Unidad de Referencia de identidad de Género. Conselleria de Sanidad de la Generalitat Valenciana)
17:00 – 17:30 h. Jaime Aranda Regules (Jefe de Sección de Endocrinología del Hospital Virgen de la Luz, Cuenca).
17:30: – 18:00 h. DEBATE
18.00 h. INAUGURACIÓN DE LA EXPOSICIÓN: “Vera y Victoria”. Mar Sáez (Sala de exposiciones Ricardo Ortega, Facultad de Periodismo)
MESA 4: Comunicación e imagen: 18:30-20:00 h.
Modera: Santiago Torralba (Profesor de la Facultad de Periodismo, UCLM y comisario de la exposición)
18:30 – 18:50 h. Andrea Momoitio (Píkara. Online Magazine)
18:50 – 19:10 h. Vera (Protagonista de la exposición)
19:10 – 19:30 h. Mar Sáez (Fotógrafa)
19:30 – 19:50 h. Fani Grande (Escritora y experta en comunicación)
20:00 CLAUSURA
Eliseo Cuadrao de la Guía (Director de la Fundación UCLM), Ángel Luis López Villaverde (Decano de la Facultad de Periodismo), Gracia Canales (Directora Provincial del Instituto de la Mujer, Cuenca)

Share
May
2
mié
2018
JORNADA SOBRE DIVERSIDAD SEXUAL EN LA INFANCIA Y ADOLESCENCIA @ Centro Cívico Alcazar de San Juan
May 2 a las 18:00